نشست هفتم طرح «تبیین و تقویت گفتمان تحکیم خانواده در ایران» برگزار شد؛

نشست بررسی زیرساخت‌های بیمه در نظام مشاوره پیش از ازدواج

تعداد بازدید:۵۸
نشست بررسی زیرساخت‌های بیمه در نظام مشاوره پیش از ازدواج

به گزارش روابط‌عمومی جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س)، هفتمین جلسه از سلسله‌نشست‌های علمی - تخصصی «تبیین و تقویت گفتمان تحکیم خانواده در ایران»، روز دوشنبه 22 مرداد ۱۴۰۳ از ساعت 10 الی ۱۲ و با سخنرانی عباسعلی اللهیاری؛ دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه تربیت مدرس؛ با محوریت "بررسی زیرساخت‌های بیمه در نظام مشاوره پیش از ازدواج " برگزار شد.

اللهیاری در ابتدا به تعریف انسان و ابعاد وجودی او پرداخت و گفت: انسان موجودی چهار بعدی است و برای سلامت باید به همه ابعاد جسمانی، روانشاختی، اجتماعی و روحانی پرداخت. متاسفانه تمرکز در بودجه سلامت، بر سلامت جسمی است. سلامت روان سطح بندی دارد. سطح اول برای افرادی است که مشکلی ندارند و به دنبال ارتقا سلامت روان هستند. سطح دوم پیشگیری و سطح سوم مداخله است که لازم است برای حل مشکل ورود کرد تا از آسیب‌ها جلوگیری شود. بهترین دوران برای ورود به عرصه سلامت روان، قبل از مدرسه است که 70 درصد شخصیت شکل گرفته و در این مقطع می‌توان به چالش‌های روانی کودک در الگوسازی پی برد و درمان پیشگیرانه داشت.

وی در ادامه به اهمیت نقش مادری در سلامت روان پرداخت و گفت: کار مادر تربیت نسل آینده است که اهمیت بسزایی دارد و مهم، نیازمند گذراندن دوره‌های مهارت‌های فرزندپروری است. در گذشته خانواده‌ها به صورت سنتی نقش‌‌ها را آموزش می‌دیدند. سلامت روان پدر و مادر بسیار مهم است زیرا پایه تربیت نسل آینده است وباید این سنجش در زمان ازدواج اتفاق بیافتد. مشاوره پیش از ازدواج یک خدمت درمانی یا پیشگیرانه است و باید بیمه شود تا از اثرات سوء آن کاسته شود. والدین باید از نظر سلامت روان و شخصیت بررسی شوند تا بتوان میزان آمادگی آنان برای ازدواج را سنجید.

دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه تربیت مدرس افزود: هر فردی برای ازدواج باید درباره خود و فرد مقابل اطلاعات داشته باشد تا بتواند تصویری واقعی از رابطه را برای خود ترسیم کند. این شناخت با کمک مشاوره پیش از ازدواج انجام می‌گیرد. در کنار مشاوره، نیازمند آموزش مهارت‌های زندگی، قدرت تفهیم و تفاهم، ارتباط موثر و فرزندپروری نیز هستیم.

اللهیاری به اهمیت ایجاد زیرساخت‌ها در مشاوره ازدواج اشاره کرد و گفت: مشاور خانواده وازدواج در ادامه راه در کنار زوج بماند. آیین‌نامه اجرایی بیمه مشاوره ازدواج اجرایی نمی‌شود؛ زیرا سازمان‌های بیمه‌گر درمان و دارو را بیمه می‌کنند و مشاوره خدمتی پیشگیرانه و در جهت تغییر نگرش، باور و کشف استعداد است. نیاز است برای مشاور و روانشناس متخصص بیمه تخصیص داده شود تا از هزینه‌های خانواده کاسته شود. پیشنهاد می‌کنم در قانون 5 جلسه مشاوره پیش از ازدواج اجباری شود تا خانواده سالم و متناسب تشکیل شده، شیب آسیب‌ها کاهش یابد و در نهایت از این وضعیت هشداردهنده خارج شویم.

گفتنی است که طرح "تبیین و تقویت گفتمان تحکیم خانواده در ایران" در دو فصل تشکیل و تحکیم خانواده و طی ۲۰ نشست علمی - تخصصی با رویکرد سیاست‌گذارانه به همت اندیشکده بانوان جهاد دانشگاهی واحد الزهرا (س) و دفتر امور زنان و خانواده استانداری تهران برگزار خواهد شد. فصل اول این طرح با عنوان تشکیل خانواده با محوریت مشاوره پیش از ازدواج به بررسی آسیب‌شناسانه ابعاد مختلف این موضوع از منظر تبیین موضوع و وضع موجود، سازمان‌های متولی، سیاست‌گذاری‌ها و شکاف‌های قانونی، زیرساخت‌ها و محتوا خواهد پرداخت. فیلم نشست‌های برگزار شده در کانال آپارات این واحد به نشانیhttps://www.aparat.com/jdalzahra قابل‌مشاهده هستند.

کلیدواژه‌ها: استانداری تهران جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) تحکیم خانواده اندیشکده بانوان


نظر شما :