حضور جهاددانشگاهی واحد الزهرا(س) در اولین همایش ملی کارآفرینی و کسبوکار زنان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد الزهرا(س)، اولین همایش ملی کارآفرینی و کسبوکار زنان در 28 آبان 1403 در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد و فرصتی مغتنم برای تبادل نظر و ارائه دستاوردهای پژوهشی در حوزه کارآفرینی زنان فراهم آورد. در این همایش دکتر زهرا بهروزآذر؛ معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به اهمیت کارآفرینی زنان و نقش این موضوع در تقویت خانواده و لزوم حمایت، بررسی و سیاست گذاری در این امر اشاره کرد و همچنین پژوهشگران و محققین و اندیشه ورزان را به حضور در این عرصه به منظور تسهیل امر سیاستگذاری در حوزه کارآفرینی زنان دعوت کرد.
باتوجهبه اهمیت موضوع تیم پژوهشی اندیشکده بانوان جهاد دانشگاهی الزهرا(س) ذیل دو هسته اشتغال زنان با ارائه یک مقاله با عنوان "بررسی مقالات پژوهشی حوزه مادرکارآفرینی در جهان: یک مطالعه نظاممند" و همچنین کارگروه توانمندسازی در این همایش حضور داشتند. این مطالعه با ارائه تصویری روشن از روند تحقیقات جهانی، کوشید تا بااطلاع از آخرین دستاوردهای علمی و بر اساس شواهد موجود روند و شناسایی خلأهای مطالعاتی، روند پژوهشهای آتی جهت ورود در این عرصه را شناسایی کند و نقشه راه علمی برای سیاستگذاری آگاهانه و مبتنی بر شواهد در حوزه کارآفرینی مادران ارائه دهد.مادرکارآفرینی مفهومی جدید در عرصه کسبوکار و کارآفرینی در جهان است که تمرکز اصلی آن بر زیرگروه مهم و اثرگذاری از زنان؛ یعنی مادران است. اگرچه در کشور انجام مطالعات پژوهشی در زمینه کارآفرینی و کسب و کار زنان موضوع جدیدی نیست، اما اندیشکده بانوان جهاد دانشگاهی الزهرا(س) برای نخستین بار در کشور به صورت کاملآ تخصصی، علمی و عمیق در زمینه اندیشه ورزی و نظریهپردازی در حوزه مادران ورود کرده است.
باور این اندیشکده بر آن است که مادران به عنوان عضو اثرگذار خانواده، در صورت وجود بسترهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی لازم میتوانند به شکل بهتری به ایفای نقشهای شخصی، خانوادگی و اجتماعی خویش بپردازند. کارآفرینی بهعنوان یکی از مهمترین موتورهای محرک رشد اقتصادی و توسعه پایدار، نقش بیبدیلی در ایجاد فرصتهای شغلی، افزایش تولید ناخالص داخلی و بهبود سطح زندگی جوامع ایفا میکند. در این میان، کسب و کار و کارآفرینی زنان بهویژه مادران، باتوجهبه توانمندیها و ویژگیهای منحصربهفردشان، میتواند تحولات شگرفی در عرصه اقتصاد و جامعه ایجاد کند و از سوی دیگر ارتباط مستقیمی با نهاد خانواده و اعضای آن دارد. سیاستگذاری مؤثر در حوزه کارآفرینی زنان، بهویژه برای مادران که تأثیر مستقیمی بر وضعیت خانواده دارند، مستلزم اتکا بر یافتههای پژوهشی دقیق و جامع است.
شایان ذکر است که اندیشکده بانوان جهاد دانشگاهی الزهرا(س) با داشتن پنج کارگروه تمدن اسلامی، توانمندسازی، کارگروه تعالی خانواده، سلامت اجتماعی، مطالعات تطبیقی و یک هسته اشتغال به اندیشهورزی در حوزه مسایل زنان و دختران میپردازد که دو کارگروه توانمندسازی و هسته اشغال این واحد به طور خاص تمرکز مطالعات خود را بر موضوعاتی متمرکز بر اشتغال زنان، کسبو کار، کارآفرینی و توانمندسازی اقتصادی زنان و دختران قرار داده که در حال حاضر علاوه بر پژوهش در زمینه شناخت بسترهای کارآفرینی خانواده محور در هسته اشتغال، مطالعات در حوزه سیاست های اشتغال منعطف در حول محور توانمندسازی اقتصادی زنان را دستور کار دارند.
نظر شما :