در ادامه سلسلهنشستهای علمی-تخصصی "تبیین و تقویت گفتمان تحکیم خانواده در ایران" برگزار شد؛
واکاوی مبانی علمی قوانین حوزه تحکیم خانواده
به گزارش روابطعمومی جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س)، چهاردهمین نشست از سلسلهنشستهای علمی - تخصصی «تبیین و تقویت گفتمان تحکیم خانواده در ایران»، روز سهشنبه 15 آبان ۱۴۰۳ از ساعت 10 الی 12 و با سخنرانی دکتر مریم اردبیلی؛ مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران با محوریت "واکاوی مبانی علمی قوانین حوزه تحکیم خانواده" برگزار شد.
مریم اردبیلی بر اهمیت خانواده به عنوان بنیادیترین و اصیلترین واحد جامعه تأکید کرد و گفت: خانواده باید در همه ابعاد دیده شود، اما در این حوزه کوتاهیهایی صورت گرفته است. به همین علت در سیاستهای ابلاغی رهبری(مدظلهالعالی) به آن اشاره شده است. در تمام این سالها در جمهوری اسلامی در این زمینه تلاش شده است. نگاه حمایتپذیر به خانواده، آن را در وضعیت انفعال قرار داده و حکمرانی با رویکرد بالا به پایین، موجب تضعیف خانواده شده است. اردبیلی تصریح کرد: نگاه حکمرانی باید خانوادهمدار و خانوادهمحور باشد. خانوار واحد خدمتگیرنده است اما خانواده یک آیه الهی و عامل کنشگری هم میباشد.
مدیر کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران به دو سطح سیاستهای خانواده در کشور اشاره کرد و گفت: سیاست دوستدار خانواده که برای خانوادهها تخفیف و خدمات در نظر میگیرد و مناسبسازی میکند و سیاست پیوست خانواده یا خانوادهمحوری که از نگاه جزئی فراتر رفته و در همه سطوح امور خانواده را محور قرار میدهد و تمامی امور را با خانواده پیش میبرد. وی تأکید کرد که این به معنای بازگشت به گذشته و وجود خانواده گسترده نیست.
اردبیلی همچنین خاطرنشان کرد: در گذشته، خانواده عاملیت داشته و به همه امور اعضای خود رسیدگی میکرده و در جهت رفع مشکلات آنها قدم برمیداشته است. اما امروزه نمیتوان به این نوع خانواده بازگشت، زیرا مناسبات زندگی تغییر کرده است. اتصال خانوادهها به یکدیگر اهمیت بیشتری پیدا کرده است. او نقش زنان را عامل مهمی در خانوادهمحوری دانست و گفت: در گذشته، نقش زن به صورت سنتی در نظام پدرسالار بوده است، اما امروزه زنان هویت خود را بازتعریف کردهاند و شاغل شده و در اجتماع حاضر هستند.» اردبیلی افزود: «عامل بودن خانواده باید دیده شود، اما در تعریف، نگرش و قانون ضعف داریم و خانواده به عنوان یک سیستم کارآمد دیده نمیشود.
وی در نهایت خاطرنشان کرد که یک خانواده کارآمد میتواند مشکلات و مسائل اجتماعی را حل کند، محیط را امن سازد، ارزشها را احیا کند و خلق ارزش کند. به همین علت حکمرانی باید بخشی از قدرت خود را به خانواده واگذار کند. در این صورت شهر زنده و پویا خواهد شد.
گفتنی است که طرح "تبیین و تقویت گفتمان تحکیم خانواده در ایران" در دو فصل تشکیل و تحکیم خانواده و طی ۲۰ نشست علمی - تخصصی با رویکرد سیاستگذارانه به همت اندیشکده بانوان جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) و دفتر امور زنان و خانواده استانداری تهران برگزار خواهد شد.
فیلم نشستهای برگزار شده در کانال آپارات این واحد به نشانیhttps://www.aparat.com/jdalzahra قابلمشاهده هستند.
نظر شما :