در ادامه سلسله‌نشست‌های علمی-تخصصی "تبیین و تقویت گفتمان تحکیم خانواده در ایران" برگزار شد؛

تبیین اسناد بالادستی حوزه تحکیم خانواده از سیاست‌گذاری تا اجرا

تعداد بازدید:۳۱
تبیین اسناد بالادستی حوزه تحکیم خانواده از سیاست‌گذاری تا اجرا

به گزارش روابط‌عمومی جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س)، سیزدهمین نشست از سلسله‌نشست‌های علمی - تخصصی «تبیین و تقویت گفتمان تحکیم خانواده در ایران»، روز سه‌شنبه 15 آبان ۱۴۰۳ از ساعت 8 الی 10 و با سخنرانی زهرا آیت‌اللهی؛ مدیر گروه اخلاق اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی با محوریت "تبیین اسناد بالادستی حوزه تحکیم خانواده از سیاست‌گذاری تا اجرا" برگزار شد.

زهرا آیت‌اللهی، رئیس پیشین شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده، در نشست اخیر خود به 20 سال عضویت و 3 سال ریاستش در این شورا اشاره کرد و گفت: در شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده، وزرای دولت، نماینده قوه قضائیه و رئیس صدا و سیما، روحانیت و افراد از طیف‌های مختلف سیاسی حضور دارند. این تنوع در حضور اعضا باعث می‌شود مسائل از زوایای مختلف مطرح شوند و ابعاد گوناگون آن قابل بررسی باشد.

وی افزود: شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده جایگاه بالایی دارد و تأثیر زیادی در امور زنان و خانواده ایفا می‌کند. یکی از ویژگی‌های این شورا این است که سخنان مطرح شده در آن همواره با مبانی اسلامی سازگار است. گرایش مبنایی این شورا بر اساس فرمایشات رهبری(مدظله‌العالی) است که تأکید دارند زن در خانواده زیردست نیست و رئیس است. زنان نقش آفرین در جامعه و تمدن انسانی هستند.

آیت‌اللهی تصریح کرد که این شورا وظیفه دارد در حوزه زنان و خانواده سیاست‌گذاری کند و این سیاست‌ها با امضای رئیس‌جمهور اجرایی می‌شوند. وی به مخالفت شورا با پیوستن به کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان در زمان مجلس ششم اشاره کرد و گفت: این کنوانسیون با مبانی اسلامی مغایرت داشت و خواستار برابری کامل بود. دیدگاه فمینیستی حاکم بر این کنوانسیون شاخص‌ها را بر اساس آن تعریف می‌کرد. در پاسخ به این چالش، آیت‌اللهی اعلام کرد که منشور حقوق و مسئولیت زن تدوین و مصوب شد.

وی در نهایت به سیاست‌های کلی رهبری(مدظله‌العالی) که در تحکیم خانواده مؤثر هستند اشاره کرد و گفت: این سیاست‌ها شامل محور قرار دادن خانواده در نظام مسکن و شهرسازی، ایجاد نهضت ملی ازدواج، نفی تجرد در جامعه، مقابله مؤثر با جنگ نرم در ارتباط خانوادگی، مبارزه با اشرافیت و تجمل‌گرایی، اصلاح رفتار گروه مرجع و الگوی جامعه، تکریم سالمندان و فرهنگ‌سازی کراهت طلاق است. آیت‌اللهی تأکید کرد که این سیاست‌ها به تقویت بنیان خانواده کمک شایانی خواهند کرد.

گفتنی است که طرح "تبیین و تقویت گفتمان تحکیم خانواده در ایران" در دو فصل تشکیل و تحکیم خانواده و طی ۲۰ نشست علمی - تخصصی با رویکرد سیاست‌گذارانه به همت اندیشکده بانوان جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) و دفتر امور زنان و خانواده استانداری تهران برگزار خواهد شد.

فیلم نشست‌های برگزار شده در کانال آپارات این واحد به نشانیhttps://www.aparat.com/jdalzahra  قابل‌مشاهده هستند.

text to speech icon

کلیدواژه‌ها: اندیشکده بانوان استانداری تهران تحکیم خانواده شورای انقلاب فرهنگی


نظر شما :