معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی الزهرا (س) برگزار کرد

سومین نشست تخصصی خشونت علیه زنان " با محوریت خودزنی در دختران نوجوان

۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۰۸:۰۷ کد : ۶۹۵۳ آخرین اخبار آموزشی
تعداد بازدید:۱۹۴۷
سومین نشست از سلسله نشست های تخصصی خشونت علیه خود در زنان با محوریت خودزنی در دختران نوجوان به همت معاونت آموزشی جهاددانشگاهی واحد الزهرا(س) ۲۴ تیر ۱۳۹۷ برگزار شد.
سومین نشست تخصصی خشونت علیه زنان " با محوریت خودزنی در دختران نوجوان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، سومین نشست از سلسله نشست های تخصصی خشونت علیه خود در زنان با محوریت خودزنی در دختران نوجوان به همت معاونت آموزشی جهاددانشگاهی واحد الزهرا(س) امروز 24 تیر با حضور اساتید،‌متخصصان و مسوولان اجرایی در سالن شورا پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد.

در این نشست دکتر الهام فخاری رییس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران گفت: فضای برابر برای کل جامعه نداریم. وقتی فضای کافی وجود نداشته باشد تا نوجوانان ما بگوید من هم هستم در نتیجه این فرد به دنبال راهی برای بروز خودش خواهد بود.

وی ادامه داد: فرد در دوره نوجوانی به دنبال اظهار قدرت است،‌ این قدرت را در کدام میدان می توان ببرد؟

دکتر فخاری تاکید کرد: دخترها که میدانی برای اعمال خشونت ندارند،‌سوژه ای هم نزدیک از خود پیدا نمی کنند و این منجر به خودزنی و امثال آن می شود.

در ادامه دکتر زهره خسروی، اظهارکرد: خودزنی به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد، بخشی از آن مربوط به اختلالات روانی مانند شخصیت مرزی، ‌ اسکیزوفرنی یا اختلال دوقطبی است، اما منظور از مورد خودزنی مورد نظر ما مورد ویژه‌ای است که در دوران نوجوانی و جوانی شایع است.

وی گفت: از آنجایی که در ایران در مورد بسیاری مسائل آماری وجود ندارد، آمار دقیقی از خودزنی دختران در ایران وجود ندارد، اما طبق آمار آمریکا در نوجوان‌هایی که مشکل روانی خاصی مانند اسکیزوفرنی و یا اختلال مرزی و موارد این چنینی ندارند، چهار تا هشت درصد خودزنی شایع است.

رییس پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا تصریح کرد: یکسری آسیب‌های روانی و اجتماعی همیشه وجود داشته است، اما سوالی که مطرح می‌شود این است که چرا در برخی برهه‌های زمانی این آسیب‌ها شدت پیدا می‌کنند، مانند طلاق که از زمان‌های قدیم وجود داشته اما در دوران خاصی افزایش پیدا کرده است. رفتارهای خودآسیب‌رسان نیز همیشه وجود داشته، اما باید پرسید چرا در جامعه فعلی ما شدت و افزایش یافته است.

خسروی افزود: بخشی از این آسیب‌ها به مسائل جامعه‌شناختی مربوط می‌شود، اما از نظر روانشناختی و فرهنگی نیز می‌توان این مساله را بررسی کرد.

وی یادآور شد: انسان ابعاد وجودی مختلفی همچون ابعاد بیولوژیک، روابط بین‌فردی، تعلق و ارتباط اجتماعی و بعد معنوی و روحانی دارد که هر کدام از این‌ها زیرشاخه‌های خاص خود را دارند. انسان قرار است که انرژی روانی خود را در کانال‌های مختلف این ابعاد به جریان بیندازد، اما اگر این انرژی روانی فقط در یک کانال جاری شود، ‌ فرد طغیان می‌کند.

رییس پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا تاکید کرد: حال این سوال مطرح می‌شود که آیا نظام آموزش و پرورش و خانواده‌های ما تمامی این کانال‌ها را سیراب می‌کنند؟ آیا بهای کافی به فعالیت‌های ورزشی و هنری می‌دهند؟ یا اینکه فقط روی بعد شناختی افراد تمرکز می‌کنند؟

در ادامه دکتر روشنک خدابخش اظهارکرد: سطح بهداشت روانی شهر تهران در اثر عوامل مختلف بسیار پایین آمده است.
وی تاکید کرد: خودزنی افزایش پیدا کرده و این نشان می‌دهد که کشور کمی تب‌آلود است و باید آن را درمان کنیم.

خدابخش با بیان اینکه محدودیت‌های عاطفی و اجتماعی نوجوانان در بروز پدیده خودزنی بسیار اثرگذار است، افزود: اصلی‌ترین گنجینه و ارزش انسان، خانواده است و اول یک خانواده بیمار و پس از آن عضو آن خانواده بیمار می‌شود.

وی ادامه داد: مسائلی همچون فقر، اعتیاد، جنگ و غیره... خانواده‌ها را بیمار می‌کند و پس از آن این بیماری به عضو خانواده منتقل می‌شود.

مدیر مرکز مشاوره جهاد دانشگاهی دانشگاه الزهرا با بیان اینکه در حال حاضر نهادهای اجتماعی همچون آموزش و پرورش و بهزیستی تا حد زیادی جانشین نقش خانواده‌ها در تربیت فرزندان شده‌اند، اظهار کرد: آموزش و پرورش باید مواجهه با موقعیت‌های استرس‌آمیز را به دانش‌آموزان آموزش دهد و نیازهای مربوط به هر دوره از رشد را جدی بگیرد.

خدابخش در پایان با بیان اینکه در حال حاضر مدیریت ازدواج و مسائل عاطفی در کشور ما مساله است، گفت: با چشم‌ بستن بر روی حقیقت، ‌ حقیقت گم نمی‌شود.

گفتنی است، در ادامه هر یک از اساتید حاضر در نشست به بیان دیدگاه ها و نظرات خود پرداختند و در پایان نیز به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داده شد.

این نشست با حضور دکتر خدابخش (روانشناس بالینی)،‌ دکتر مهرانگیز شعاع کاظمی(روانشناس ‌مطالعات زنان و خانواده)،‌دکتر خسروی(روانشناس بالینی)،‌ دکتر توسلی (معاونت پژوهشی دانشکده علوم اجتماعی) و مهندس رضوی(مدیرکل دفتر نظارت و برنامه ریزی ستاد امور ساماندهی جوانان وزارت ورزش) برگزار و در پایان به شرکت کنندگان گواهینامه حضور در نشست داده شد.

text to speech icon

کلیدواژه‌ها: خود زنی دختران جهاد دانشگاهی الزهرا جهاد دانشگاهی واحد الزهرا (س) جهاد الزهرا جهاد دانشگاهی دکتر الهام فخاری دکتر زهره خسروی دکتر روشنک خدابخش دکتر مهرانگیز شعاع کاظمی دکتر توسلی


نظر شما :