جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) برگزار کرد
مشاغل خانگی و فرایندهای اخذ مجوز
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س)، در ادامه سلسلهنشستهای علمی-تخصصی دوشنبههای مشاغل خانگی، پانزدهمین جلسه از سلسلهنشستهای دوشنبههای مشاغل خانگی، روز دوشنبه 11 اردیبهشت ماه از ساعت ۱۱ الی ۱۲ و با سخنرانی ژیلا صلحیفام،رییس اداره اشتغال و هدایت نیروی کار و مسئول دبیرخانه مشاغل خانگی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران، با عنوان "مشاغل خانگی و فرایندهای اخذ مجوز" برگزار شد.
رییس اداره اشتغال و هدایت نیروی کار اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران در این نشست با اشاره به وجود 512 رشته شغلی در بخش مشاغل خانگی کشور گفت: هر ساله فهرست مشاغل خانگی در جلسه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی کشور بررسی و بهروز رسانی میشود و در حال حاضر سه گروه از افراد در این مشاغل در حال فعالیت هستند، گروه اول افراد مستقل که به صورت خوداشتغال فعالیت میکنند و تمامی مراحل تولید و فروش را به تنهایی انجام میدهند، گروه دوم پشتیبانان که شامل اشخاص حقیقی و حقوقی هستند که ظرفیت حمایت از افراد تحت پوشش، تأمین مواد اولیه و تجهیزات و آموزش این افراد را بر عهده دارند و گروه سوم افرادی که تحت نظارت و حمایت پشتیبانان مشغول فعالیت بوده و در قبال کار خود مزد دریافت میکنند. وی همچنین افزود: صدور مجوز این رشتهها با توجه به ماهیت آن، به چهار دستگاه متولی صدور مجوز یعنی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان جهاد کشاورزی واگذار شده است.
صلحیفام با اشاره به این مطلب که 489 مورد از این رشتهها ثبتمحور و دارای امکان صدور آنی مجوز میباشند گفت: 23 رشته دیگر با توجه به ماهیت خود که در حوزه صنایع غذایی و توزیع کتاب هستند، پس از تأیید توسط سازمانهای مربوطه مجوز فعالیت در زمینه مشاغل خانگی را دریافت میکنند.
وی در ادامه به فرآیند دریافت مجوز مشاغل خانگی مستقل ثبتمحور اشاره کرد و گفـت: اگر چه بسیاری از مشاغل خانگی از پرداخت مالیات معاف هستند اما لازم است متقاضیان پیش از ثبتنام از طریق درگاه سازمان امور مالیاتی کشور درخواست پرونده مالیاتی داده و کد رهگیری اخذ کنند و سپس با ورود به سامانه https://smkh.mcls.gov.ir/ و یا اقدام از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور و ورود به بخش مشاغل خانگی ثبتنام خود را به صورت آنلاین تکمیل کرده و مجوز فعالیت خود را دریافت نمایند. همچنین رشتههای تأییدمحور که اکثرا در حوزه مواد غذایی و زیر نظر سازمان جهاد کشاورزی هستند پس از ثبتنام در سامانه نیازمند مراجعه به سازمان غذا و دارو و انجام فرایند از این طریق و دریافت تأییدیه بهداشتی هستند. صلحیفام افزود: در این سامانه بروشورهایی جهت افزایش اطلاعات افراد در زمینه مالیاتها قرار داده شده است تا دغدغه فعالین مشاغل خانگی در این بخش کاهش یابد.
طبق توضیحات رییس اداره اشتغال و هدایت نیروی کار اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران روند دریافت مجوز مشاغل خانگی توسط پشتیبانان تا حدودی متفاوت است چراکه آنان با افراد تحتپوشش خود در ارتباط هستند و قرارداد سهجانبهای بین پشتیبان، فرد تحتپوشش و دستگاه اجرایی مربوطه منعقد میشود.
صلحیفام تصریح کرد یکی از مهمترین چالشهای افراد در حوزه مشاغل خانگی شناختهشده نبودن این مشاغل در سازمانهای مرتبط و گاه سلیقهای عمل کردن است که نیازمند آمادگی بیشتر دستگاههای متولی صدور مجوز برای برخورد و پاسخگویی به متقاضیان و هدایت آنان است. به عنوان مثال در مورد رشتههای تأییدمحور که نیازمند تأییدیه بهداشتی هستند، به تعاملات بیشتر بین سازمان غذاودارو و دانشگاههای علومپزشکی و سازمان جهاد کشاورزی نیاز است، که در این زمینه اقدامات خوبی در دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی و وزارت بهداشت در حال انجام است.
تسهیلات در نظر گرفته شده در بخش مشاغل خانگی موضوع دیگری بود که وی در سخنان خود به آن اشاره کرد و افزود: در این زمینه افراد با مراجعه به دستگاههای اجرایی مرتبط با حوزه رشتهفعالیت خود درخواست دریافت تسهیلات را ارایه میدهند که این امر پس از بازدید از منزل متقاضی انجام میشود و سپس افراد به بانکهای عامل جهت دریافت وام ارجاع داده میشوند. مسئول دبیرخانه مشاغل خانگی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران در پایان سخنان خود به موضوع فروش محصولات خانگی اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون، دستگاههای اجرایی از جمله شهرداریها مکلف به فراهم کردن فضای مناسب برای فعالین مشاغل خانگی هستند؛ مشاغل خانگی دارای مجوز میتوانند از این فضاها جهت فروش محصولات خود استفاده کنند که امیدواریم ساماندهی بهتری در زمینه برگزاری نمایشگاهها را شاهد باشیم.
سلسلهنشستهای دوشنبههای مشاغل خانگی، دوشنبه هر هفته به همت اندیشکده بانوان و دبیرخانه مشاغل خانگی پهنه شرقی استان تهران جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) با تمرکز بر مسائل و چالشهای مشاغل خانگی در ایران و با هدف گفتمانسازی و تولید اندیشههای بهروز در این زمینه، در سه سطح سیاستگذاران و مجریان، پشتیبانان و متقاضیان طرح توسعه مشاغل خانگی برگزار میشود.
فیلم نشستهای برگزار شده در کانال آپارات این واحد به نشانی https://www.aparat.com/jdalzahra قابل مشاهده هستند.
نظر شما :