جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) به مناسبت هفته زن برگزار کرد
چهارمین جلسه از مجموعه نشست های هفته زن با حضور زهره لاجوردی، نماینده محترم مجلس شورای اسلامی
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س)، اندیشکده بانوان جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) به مناسبت ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س) نشستی را با حضور زهره لاجوردی، نماینده مجلس شورای اسلامی، موسوی، مشاور مجلس شورای اسلامی و زهرا نقی زاده، رئیس جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) برگزار نمود. در ابتدا، نقی زاده در رابطه با پتانسیل ها و امکانات این واحد سخن گفت.
در ادامه نشست، لاجوردی، ضمن عرض تبریک عید و گرامیداشت جایگاه زن و روز مادر ابراز امیدواری کرد که با کسب شناخت بیشتر نسبت به جایگاه والای این بانوی والامقام، ایشان را الگوی خود قرار دهیم و از راهی که به ما نشان داده اند برای پیشرفت بهره ببریم. وی افزود: درباره زنان صحبت های زیادی شده است. قانون نیز تلاش کرده زنان را برای تسهیل مسیر همراه کند. اسلام نیز تلاش کرده این هدف را تسهیل نماید. حضرت فاطمه زهرا(س) هم همین هدف را دنبال کرده است و نیاز است که ایشان به عنوان یک الگو برای زنان معاصر در نظر گرفته شوند. نقش زن در خانواده و در اجتماع و به عنوان تربیت کننده یک نسل پویا اهمیت دارد که دشمنان هم روی آن سرمایه گذاری کرده اند و او را مورد هدف قرار داده اند. این روزها با تحریف هایی که انجام می شود، چهره زن را در اسلام یک زن خانه نشین نشان داده اند و این در حالی است که رهبر معظم انقلاب(س)، الگوی سوم را در همین زمینه معرفی کردهاند. برای سعادت خانواده زن باید از الگوی سوم پیروی کند و البته به برکت انقلاب زنان زیادی داریم که از این الگو پیروی می کنند. در سخنان اخیری که ایشان داشته اند، بر خانه داری و نه خانه نشینی زنان تاکید کردند و اشاره نمودند که در عین رعایت همه اصول چنین زنی در متن خواهد بود و نه در حاشیه و اگر این الگو دقیق تبیین شود، بسیار کاربردی خواهد بود.
نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود اشاره کرد: در حال حاضر، چیزی که در فضای مجازی شاهدش بودیم، تغییر سبک زندگی ایرانی اسلامی است و تاثیراتش را در حوزه های مختلف می بینیم که به فرد اصالت می دهد، جایگاه زن را تنزل داده است، به مسئولیتهای او توجه نمی کند و ازدواج را کمرنگ کرده است. این در حالی است که حس مسئولیتپذیری، مراقبت پذیری و مراقبت از فرزند، آرامش خاطر و آنچه موجب کشف استعدادها می شود همگی در خانواده شکوفا می شود.
در ادامه لاجوردی افزود: یکی از مسائلی که سبک زندگی غربی به ما تحمیل کرده کاهش فرزندآوری است که دیگر ارزش نبوده و نمی توان این مسئله را به سادگی جبران کرد. بر همین اساس مجلس شورای اسلامی بحث جمعیت را یکی از مهمترین دستورات کار خود قرار داده است؛ حمایت از خانواده در قالب کمیسیون مشترک انجام شد و قانون ۷۳ ماده ای شکل گرفت که در آن تلاش شده موانع رفع شود و همه چیز بر مبنای محدودیت بودجه برنامه ریزی شود.
در نهایت لاجوردی ضمن بازدید از اندیشکده بانوان و نمایشگاه مشاغل خانگی زنان که به همین مناسبت در واحد برگزار شده بود، از تلاش های جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) در بحث مشاغل خانگی برای زنان قدردانی نمود.
سپس موسوی، مشاور مجلس شورای اسلامی، ضمن تبریک ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س)، در رابطه با نقش آفرینی اشتغال خانگی در اقتصاد درونزا و محدودیت ها و چالش های آن سخن گفت. به اعتقاد وی: تفاوت عمدهای بین کشور ما با کشورهای دیگر در این زمینه وجود دارد. به طور مثال، اقتصاد تایوان ۸۰ درصد به طور مستقیم و غیرمستقیم به اشتغال خانگی وابسته است اما در ایران این وابستگی حدود چهار درصد است و تنها دو تا دو و نیم درصد جیدیپی را به خود اختصاص داده است. اشتغال خانگی یک روش برد-برد برای حاکمیت و متقاضیان است، ریسک پایینی دارد، ضمن زودبازده بودن، ساعات کار منعطف دارد و هزینه های جانبی را کاهش میدهد، به وسایل و ابزارهای متعدد و پیچیده نیاز ندارد و با ایجاد آزادی عمل موجب ایجاد توازن بین کار و زندگی می شود که این مورد به طور خاص اقبال زنان را در این مسئله بیشتر کرده است.
موسوی افزود: اتفاقاتی مثل تحریم و کرونا آثار زیادی بر روی اقتصاد دارد اما اشتغال خانگی تناسب زیادی با اقتصاد مقاومتی و اقتصاد درونزا دارد که با مشارکت دهی آحاد جامعه، ملزومات مقابله با تحریمها را فراهم می کند. توسعه مشاغل خانگی در هر کشوری که اتفاق میافتد باعث پویایی اقتصاد و جلوگیری از هدر رفت سرمایه ها و تنوع بخشی به خدمات و نوآوری و خلاقیت می شود؛ در نتیجه برای جوان ها بسیار کارآمد است.
به اعتقاد مشاور مجلس شورای اسلامی، برای دستیابی به حداکثر کارایی، مشاغل خانگی نیاز به سیاستهای متناسبی دارد. زیرا در ایران ظرفیت ایجاد ۲ میلیون شغل خانگی داریم و این در حالی است که در بسیاری کشورهای دیگر، حمایت ها و سیاست گذاری ها، پایداری را در این مشاغل ایجاد کرده است. ما به یک سری تحولات و اصلاحات اساسی احتیاج داریم. حالا دیگر تعریف مشاغل خانگی متحول شده و اقتصاد ما حالا وابسته به کسب و کارهای جدید است از جمله به روز رسانی و نظاممند کردن مشاغل خانگی و تکثر بخشی برای جذب همه اعضا و خانواده محور کردن آن.
موسوی تاکید کرد، باید این فرهنگ سازی صورت بگیرد که مشاغل خانگی برای همه است و ضمن خانواده محور کردن آن، دامنه مشاغل خانگی برای جذب گروههای سنی و رشته های مختلف را گسترده تر نمود. این مسئله، عائله دولت و هزینه های بالاسری را کاهش می دهد و دیگر در کشور با یک گروه تحصیلکرده، بیکار و مدعی روبرو نخواهیم بود زیرا افراد باید در سنین پایین استعداد خود را پیدا کنند و همین مسئله، سن ازدواج را هم کاهش داده و حلقه وصل بین زن و خانواده خواهد بود.
به نظر وی در زمینه گسترش حداکثری این مشاغل خانگی می توان به عدم هماهنگی مقتضی بین دستگاهها، ارائه آموزش در کنار تسهیلات، داشتن نگاهی علمی به شناسایی بازار و عدم اتکا به بازارهای خارجی در گام اول و توجه به ظرفیت های مغفول مانده خطوط هواپیمایی برای تبلیغات مشاغل خانگی اشاره کرد. همچنین هم افزایی با کشورهای دیگر برای معرفی مشاغل خانگی ایران، استفاده از ظرفیت های شبکه های تلویزیونی اینترنتی پربیننده و تعامل با کشورهای همسایه با استفاده از ظرفیت های استان های مرزی از جمله دیگر اقدامات مقتضی است. در نهایت موسوی به اهمیت تولید ماهنامهای ویژه مشاغل خانگی اشاره نمود و ابراز امیدواری کرد که بتوان در آینده ای نزدیک این ماهنامه را راه اندازی کرد.
نظر شما :