به مناسبت ولادت حضرت فاطممه زهرا (س) و گرامیداشت هفته زن برگزار شد
نشست تخصصی زنان، مسئولیت های شهروندی، مشارکت اجتماعی با حضور مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س)، به مناسبت هفته زن و ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س)، مجموعه نشست هایی در اندیشکده بانوان این واحد برگزار شد. در سومین جلسه از این نشست ها، مریم اردبیلی، مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران، در رابطه با زنان، مسئولیت شهروندی و مشارکت اجتماعی سخن گفت.
اردبیلی در ابتدای سخنان خود ضمن ابراز تشکر و تمجید از برگزاری نمایشگاه مشاغل خانگی که به مناسبت هفته زن در جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) برگزار شده بود عنوان کرد ما در ایران به مدل هایی نیاز داریم که مشاغل خانگی را عملیاتی کند و این واحد توانسته در عمل به این مهم دست یابد. وی در ادامه تاکید کرد: جایگاه زن هنوز نتوانسته است گسترش لازم را پیدا کند. حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (س) همیشه به مخفی بودن قبر خود معروف بودند اگرچه در واقع قدرشان هم مهجور است.
مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران تاکید کردند حضرت امام(ره) می فرمودند که اگر زنان نبودند این نهضت هم نبود. به اعتقاد ایشان صلاح کشور به صلاح زنان وابسته است. در سخنان مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) نیز در صحبتهای خود به مناسبت هفته زن عنوان کردند که در حال حاضر زنان توانمند زیادی در سطوح کلان فعالیت می کنند اما نباید فراموش کرد که اگرچه زنان بسیار توانمند شدهاند اما هنوز نتوانسته اند راهشان را به کفایت به فضای حکمرانی کشور پیدا کنند. رهبر معظم انقلاب در صحبت های خود بر این مسئله تاکید کردند که اگرچه نقش محوری زن در خانواده بسیار پررنگ است، اما نباید فراموش کرد که خانه نشینی با خانه داری متفاوت است و زنان باید در عین اداره خانواده، در جامعه هم حضور داشته باشند
به اعتقاد اردبیلی به این مسئله در بیانیه گام دوم هم بسیار اشاره شده اما هنوز اجرا نشده است و اگر الگوی سوم زن محقق نشود بیانیه گام دوم هم محقق نخواهد شد زیرا هر دو لازم و ملزوم همدیگر هستند. زنان می توانند با نوآوری های خود ایجاد جهش کنند. ما برای بسیاری از معضلات مسدود، به راه حل های مبتنی بر کنشگری زنان نیاز داریم. وی در این باره توضیح داد: لزوما این نیست که زنان منصب هایی را در اختیار بگیرند بلکه در هر سطحی می توانند از این نگاه زنانه و مادرانه استفاده کنند. ما در عصری هستیم که فرصت های زنانه و فرصتهای پیش روی زنان زیاد است. دیگر عصری که رسانهها فرهنگی را از بالا به پایین به جامعه تزریق کنند گذشته و زنان میتوانند خودشان نقش پررنگی در سطوح مختلف کلان، شهری و محله ای داشته باشند. زیرا زنان نه خود مسئله بلکه حلال مسائل هستند که اگر در جایگاه درست قرار بگیرند مسائل زنان هم حل خواهد شد.
وی افزود: در فضاهای مدیریت شهری نگاه های زنانه و همه جانبه نگری این نگاه دیده نمی شود. دو نوع نگاه موثر به حضور زنان در جامعه وجود دارد: یکی مدل درونی حاکمیتی که از نگاه بالا به پایین فاصله بگیرد تا ظرفیت های زنانه خودش را نشان دهد و دوم در فضای فرا حاکمیتی هم این نگاه باید حاکم باشد تا زنان بتوانند در سطوح محلی و فضاهای کوچکتر هم فعال باشند. ظرفیت های محلی برای شناسایی و رفع مشکلات محلی زیاد است اما راهکار بهره بردن آن بسیار کم است. اما جالب است که بالای ۸۰ درصد مشارکت در فضاهای محلهای را زنان انجام می دهند مخصوصاً بدون چشمداشت مالی.
اردبیلی در نهایت عنوان کرد: هفته زن نویدبخش عصر جدیدی برای حرکت زنان و استفاده از ظرفیت آنها در عرصه حکمرانی است. نشانه های گفتمان زنانه در ساختن آینده کشور بسیار واضح است. وی ابراز امیدواری کرد که همکاری های بیشتر بین دو سازمان افزایش یابد و از علاقمندان دعوت کرد تا در طرح هایی که در همین حوزه از سوی اداره کل امور بانوان شهرداری تهران برگزار می شود همچون ریحان شهر و دانشگاهی به وسعت یک شهر شرکت نمایند.
نظر شما :