جلسه هم اندیشی اندیشکده بانوان جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س)
با حضور سحر منصوری، پزشک، فعال حوزه زنان و مشاور کمیسیون جمعیت مجلس شورای اسلامی، جلسه هم اندیشی کارگروه تعالی خانواده (تشکیل، تحکیم، فرزندآوری) اندیشکده بانوان جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) برگزار شد
سحر منصوری، پزشک، فعال حوزه زنان و مشاور کمیسیون جمعیت مجلس شورای اسلامی روز 21 تیرماه 1401 از محل اندیشکده بانوان جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) بازدید نموده و در جلسه هماندیشی کارگروه تعالی خانواده (تشکیل، تحکیم، فرزندآوری) شرکت کرد.
منصوری در بیانات خود خاطر نشان کرد که طی چند سال گذشته مجلس شورای اسلامی وارد بحث جوان سازی جمعیت شده و اتفاق خوبی که به غیر از تصویب این قانون در این حوزه انجام گرفته ایجاد گفتمان های در حاشیه این قانون است زیرا توان فکری و توان اجرایی در این حوزه را تقویت می کند. در حال حاضر برخی فرصت ها در قانون ایجاد شده است زیرا به جز تسهیلات اقتصادی و مشوق ها، عمده مواد این قانون برای بسترسازی و ورود به مسیر است؛ مثل مسیر فرهنگ سازی.
منصوری تاکید کرد که مشکل ما خصوصا برای زنان و خانواده ها این است که الگوهایی متفاوت و غربی را گرفته ایم و می خواهیم فرهنگ ایرانی- اسلامی خودمان را به آن اعمال کنیم و این باعث می شود که مجبور شویم از اصول خود بگذریم. ما در حال حاضر دغدغه ها و مشکلات خود را می دانیم. همان ها تبدیل به تهدید برای خانواده ها و زنان ما شده است. زیرا اکنون ناهمخوانیهایی بین باورهایمان داریم. ما باید قالب جدیدی را تعریف کنیم؛ نه کپی برداری از آن چه پیش از این وجود داشته است.
وی در ادامه با تاکید بر اهمیت آموزش توضیح داد که شروع آموزش ها و باورها حتی در دوران دبیرستان هم دیر است؛ باید از دوران کودکی متناسب با فرهنگ خودمان باشد و برای اینکار باید برنامه داشته باشیم. تا جایی که باید مربی ها و معلم ها هم تربیت شوند زیرا تنها جایی که مستقیما با فرد در ارتباط هستیم مدارس هستند که می توانیم مفاهیم را به آن ها آموزش دهیم.
منصوری همچنین به این مسئله اشاره کرد که در جامعه در حوزه های مختلف، حلقه های جدا از هم فعالیت می کنند مثل حلقه های جمعیتی که از سال 93 شروع به فعالیت کردند؛ این حلقه ها واقعا وجود دارند ولی یکدیگر را نمی شناسند چون با هم ارتباط نداشته و به هم وصل نیستند. شاید قانون جوانی جمعیت مشکلاتی هم داشته باشد اما در حال حاضر بهترین چیزی است که می تواند پتانسیل های جدا از هم در کشور را به هم وصل کند.
در اهمیت توجه به مبانی علمی، وی اضافه کرد، ما برای بعضی از مواد قانونی، مبنای علمی نداریم. از آن جایی که برخی از قوانینی که مبنای علمی دارد، توانسته اند از نماینده مجلس و قانون گذار تا مردم عادی را توجیه کند پس وظیفه اندیشکده بانوان جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) بسیار مهم است که همه مطالعات را جمع و ماحصل آن ها را استخراج کند و این دقیقا حلقه گم شده قانون است. در حال حاضر طبق قانون جوانی جمعیت، باید 5 درصد از هزینه های پژوهش صرف پژوهش های جمعیت و فرزندآوری شود و دستیابی به این پاسخ از ما زمان می گیرد اما این پژوهش ها در بلند مدت باید تبدیل به پایه قانون شود. در حال حاضر دفاع آماری و عددی برای مسائل وجود ندارد پس موارد بسیاری هنوز نیاز به کار دارد تا بتوان به خوبی از آن دفاع کرد.
در نهایت منصوری تاکید کرد که تمام امید ما برای به بار نشستن قانون جوان سازی جمعیت، تغییر فرهنگ است که نیازمند بسترسازی است. در غیر این صورت حتی تسهیلات مالی هم کافی نخواهد بود. ما باید تا جایی که می توانیم مانع زدایی کتیم و به نگاهی کلان احتیاج است. بدین معنی که اگر در قانون جوان سازی جمعیت و در کارگروه تعالی خانواده اندیشکده بانوان، به همه گروه ها حتی به کودکان مهدکودکی نگاه نشود، فایده ای نخواهد داشت که امید است اندیشکده بانوان بتواند در این حوزه موفق عمل نماید. انشاالله.
در این نشست همچنین زهرا نقی زاده، رئیس جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س)، به معرفی امکانات و پتانسیل های این واحد پرداخت. وی توضیح داد که این واحد تنها واحد تک جنسیتی جهاددانشگاهی است که در راستای اهداف و سیاستهای نظام اسلامی و دانشگاهی به طور ویژه در حوزه بانوان جامعه فعالیت مینماید. از جمله ویژگیهای شاخص این واحد فعالیتهای پژوهشی (در قالب گروه پژوهشی مسائل اجتماعی زنان و اندیشکده بانوان)، فعالیتهای آموزشی (در قالب دورههای تخصصی مهارتمحور، مرکز کارآفرینی و اشتغال با اجرای موفق طرح ملی مشاغل خانگی در 3 سال پیاپی با پوشش 1500 نفر و همچنین تنها مرکز علمی-کاربردی ویژه بانوان در کشور با حضور بیش از 70 مدرس و استاد مجرب و متخصص در 6 رشته دانشگاهی)، مرکز نوآوری و کلینیک کسبوکار و همچنین مرکز تخصصی خدمات روانشناسی و مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده (دارای مجوز از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور و وزارت ورزش و جوانان) میباشد که با حضور اساتید و متخصصان مرتبط و اثربخش اقدام به مداخلات تخصصی روانشناختی و اجتماعی و ارایه خدمات متعدد به بانوان کشور عزیزمان مینماید.
همچنین اعضای اندیشکده بانوان، فریبا روایی، مهسا تیزچنگ و ریحانه شاه ولی به ارائه گزارش هایی از فعالیت ها و خروجی های این اندیشکده پرداختند. در پایان جلسه، برنامه ریزی هایی برای انجام پروژه های مشترک انجام گرفت.
نظر شما :