در حاشیه دومین جلسه از سلسله‌نشست‌های "چالش‌ها، مدل‌سازی و سیاست‌های راهبردی جوان‌سازی جمعیت" برگزار شد

جلسه هم اندیشی اندیشکده بانوان جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س)

تعداد بازدید:۱۵۱
جلسه هم اندیشی اندیشکده بانوان جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س)

در حاشیه نشست "چالش ها، مدل سازی و سیاست های راهبردی جوان سازی جمعیت" با محوریت "نقش آفرینی ازدواج به هنگام در جوان سازی جمعیت" که در تاریخ 9 تیرماه 1401 به میزبانی اندیشکده بانوان جهاد دانشگاهی الزهرا(س) و به همت اتحادیه جهانی زنان مسلمان برگزار گردید، جلسه هم اندیشی کارگروه تعالی خانواده (تشکیل، تحکیم و فرزندآوری) این اندیشکده با حضور محسن اراکی، عضو مجلس خبرگان رهبری و رئیس هیئت امنای اتحادیه جهانی زنان مسلمان، امیرحسین بانکی پور، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان و رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی و لاله افتخاری، عضو هیئت‌علمی دانشگاه شاهد و مشاور امور بانوان کمیته امداد امام خمینی(ره)، برقرار گردید.

محسن اراکی در این جلسه هماندیشی تاکید کرد که پیش از هر اقدامی در حوزه زنان ما ابتدا نیاز داریم که هویت زن را معرفی کنیم. در فرهنگ ما، زن و مرد پس از ازدواج است که به بالندگی دست پیدا میکنند. ویژگی ذاتی کار مردان سخت افزاری و ویژگی کار زنان فعالیت های نرم افزاری است. برنامه ریزی صحیح برای این مسئله و جداسازی این نوع فعالیت کاری از یکدیگر کمک خواهد کرد که بسیاری از مسائل در کشور حل شوند.

وی همچنین توضیح داد که ما باید بتوانیم رابطه های زنان و مردان نمونه قرآنی مثل رابطه حضرت موسی (ع) و دختران شعیب را پیدا کنیم، روی آن ها کار کنیم و آن ها را به جامعه ارائه دهیم. در پایان اراکی پیشنهاد داد اندیشکده بانوان جهاد دانشگاهی الزهرا(س) و اتحادیه جهانی زنان مسلمان در زمینه تالیف مجموعه نظام مسائل خانواده با یکدیگر همکاری کنند که بتوان در فقه خانواده به این مسائل پاسخ داد.

امیرحسین بانکی پور نیز در این جلسه هم اندیشی تاکید کرد که ما نیاز داریم به چند سوال پاسخ دهیم: ابتدا اینکه نظریه زن در انقلاب اسلامی و مدل الگوی زن سیاسی، زن علمی، زن اجتماعی و زن حماسی در ایران چیست؟ دوم اینکه الگوی ارتباطی دختر و پسر در کشور ما چیست؟ سوم، الگوی ارتباط جنسی در کشور ما چیست؟ و چهارم، الگوی تربیت جنسی در کشور ما چیست؟ طبق نظر بانکی پور ما باید بتوانیم پیش از هر چیز به این سوالات پاسخ دهیم.

در این نشست همچنین زهرا نقی زاده به تشریح برنامه های راهبردی و عملیاتی کارگروه تعالی خانواده (تشکیل، تحکیم و فرزندآوری) پرداخت. وی توضیح داد که جهت تعالی کارایی خانواده، لازم است علاوه بر شناخت فردی جوانان از خود و ارزشهایشان (خودآگاهی)، بر تحکیم پیوند و روابط میان زوجین و اعضای خانواده و نیز تعالی خانواده تأکید شود. مقصود از تحکیم خانواده، فراگیری اصل اعتدال میان همگان، حاکمیت اخلاق و حفظ حقوق زوجین و فرزندان است. تعالی خانواده نیز به معنای پرداختن به جنبه‌های حقیقی انسان و ایجاد زمینه رشد و تعالی برای هر یک از اعضای آن و شاخص مهم در خانواده متعالی، همراهی و همدلی و هم‌اندیشی اعضای آن است. براساس این مهم، هدف اصلی حمایت از تشکیل، تحکیم و تعالی نهاد خانواده در این کارگروه، پیشگیری از انحلال و فروپاشی آن و ارتقای سطح دانش و مهارت جوانان و زوجین در حوزه ازدواج و زندگی مشترک و تشویق آنان برای فرزندآوری و فرزندپروری سالم در راستای جوان‌سازی و سالم‌سازی کشور می‌باشد. ازاین‌رو، در کنار سیاست‌های تشویقی، بایستی به تغییر در نگرش جوانان و سبک زندگی جدید آنان توجه کرده و نگرش جوانان را به ازدواج، زندگی مشترک و فرزندآوری براساس الگوهای ایرانی‌ - اسلامی بهبود بخشید و زمینه افزایش توانمندی در نقش‌های همسری، مادری و پدری را برای جوانان امروز کشورمان فراهم نمود.

در نهایت نقی زاده تاکید کرد این کارگروه همه فعالیت های خود را با تکیه بر مفهوم الگوی سوم زن رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) و با هدف کمک به تحقق تمدن اسلامی تنظیم می نماید. او همچنین ابراز امیدواری نمود که این اندیشکده بتواند از حضور فرهیختگان، صاحب نظران و صاحبمنصبان در راستای تحقق رسالت این کارگروه بهره گیرد.

text to speech icon

کلیدواژه‌ها: ازدواج زنان خانواده تحکیم خانواده تعالی خانواده اندیشکده بانوان جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س)


نظر شما :