به مناسبت ولادت باسعات حضرت معصومه(س) و دهه کرامت برگزار شد

وبینار دختران؛ حمایت های روانی- اجتماعی، توسعه

تعداد بازدید:۳۰۸
همزمان با شروع دهه کرامت و روز ملی دختر، با همت معاونت فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور و به میزبانی کارگروه سلامت اجتماعی اندیشکده بانوان برگزار گردید.
وبینار دختران؛ حمایت های روانی- اجتماعی، توسعه

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) وبینار دختران؛ حمایت های روانی- اجتماعی، توسعه همزمان با شروع دهه کرامت و روز ملی دختر، با همت معاونت فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور و به میزبانی کارگروه سلامت اجتماعی اندیشکده بانوان جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) در 10 خردادماه 1401 برگزار شد.

در ابتدای نشست زهرا نقی زاده، رئیس جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س)، ضمن عرض خیرمقدم و تبریک به مناسبت ولادت حضرت معصومه(س) و شروع دهه کرامت، ابراز خورسندی نمود که این توفیق به دست آمده که اندیشکده بانوان جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) در مدت زمانی که از افتتاح این اندیشکده گذشته است توانسته در زمینه مسائل اجتماعی زنان و دختران فعالیت نماید و در این مسیر با سازمان های دغدغه مندی همچون سازمان بهزیستی کشور همراه شده است.

رسالت اندیشکده بانوان ایجاد پل ارتباطی بین صاحب نظران و صاحب منصبان است

وی افزود اندیشکده بانوان جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) رسالت خود را ایجاد ارتباط بین سیاستگذاران، مجریان، صاحب نظران و اساتید دانشگاهی در جهت اندیشه ورزی در حوزه زنان و دختران قرار داده است و این وبینار را یکی از قدم ها در راستای دستیابی به این مهم دانست.

پس از ایشان لیلا سادات زعفرانچی، معاون بررسی های راهبردی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و رییس دبیرخانه ستاد زن و خانواده، به ارائه سخنرانی پرداخت. وی ضمن تبریک ولادت حضرت معصومه(س) و ابراز تسلیت به بازماندگان حادثه آبادان، حلقه اصلی این وبینار را خودکارآمدی دختران دانست که ارتباط زیادی با حس موفقیت دختران در زمان حال و نیز گذشتگان آنها دارد. در این میان تجربه زیسته خود و دیگری بسیار اهمیت دارد و ایجاد بزنگاه هایی برای دریافت این حس موفقیت حائز اهمیت است. وی اشاره داشت که متاسفانه دختران به عنوان نقش آفرینان کلیدی در آینده جامعه در سیاست گذاری ها غائب هستند در حالی که باید تلاش کنیم در این زمینه نقش فاعلیت و عاملیت برای آنان قائل شویم.

در حل مسائل دختران، توجه به تکثر و تنوع این گروه اهمیت دارد

زعفرانچی در ادامه تاکید نمود که ما آنقدر بر لبه مرز های جنسیتی حرکت کرده ایم که پرتره ناهمگن زیست زنانه را فراموش کرده و بیشتر بر کشف استعدادها تمرکز داشته ایم. تنوع، تکثر در گروه های سنی، فرهنگی، وضعیت تاهل و وضعیت اشتغال در این میان بسیار اهمیت دارند. وی ادامه داد که ما متاسفانه همگرایی زیادی با دختران  نداریم و نتوانسته ایم که نقش پذیری آنها را به کار گیریم. ما باید بتوانیم برای آنها الگوهای در دسترس تعریف کنیم، به آن ها نگاهی فراتر از یک رویداد تقویمی داشته و در نتیجه نیاز به برنامه های کوتاه، میان و بلند مدت در این زمینه داریم.

زعفرانچی تبیین نمود که در این راستا معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری فراخوان ها و کارگروه هایی را در این زمینه تعریف نموده است؛ از جمله فراخوانی برای جمع آوری ایده در سطح ملی و همچنین تشکیل کارگروهی با حضور دختران و اساتید با شعار «نقش من در آینده سرزمینم».

سازمان بهزیستی کشور می تواند از نقش دختران در رفع مشکلات این سازمان استفاده نماید

در نهایت زعفرانچی بیان نمود که معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری بر نقش عاملیتی دختران، توجه به آینده و اهمیت نقش آن ها در ایران تاکید دارد. وی در انتها با تشکر از اقدامات موثر سازمان بهزیستی کشور در این حوزه پیشنهاد داد که این سازمان از حضور مستقیم و نقش دختران در جهت حل مشکلات سازمان استفاده کند.

محمد نصیری، معاون فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، در افتتاحیه این وبینار، ضمن تبریک سالروز ولادت حضرت معصومه(ع)، بیان نمود که در اسلام تاکید شده است که شادی و غم خود را ابراز کنیم. به همین دلیل ضمن ابراز شادی از این مناسبت مذهبی، غم خود از حادثه رخ داده در استان خوزستان و شهر آبادان را نیز ابراز می کنیم و از خداوند برای بازماندگان صبر مسئلت داریم.

زنان و دختران همواره نقش پررنگی در تمدن سازی داشته و دارند

نصیری در ادامه به اقدامات سازمان بهزیستی در حوزه دختران اشاره کرد و گفت از سال 1394 دفتر آسیب های اجتماعی این سازمان توجه به مسائل دختران به ویژه دختران آسیب دیده را همواره در دستور کار خود قرار داده است. ایشان با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) بر نقش تمدن ساز زنان و دختران و اهمیت آن در شکل گیری، اوج گیری و حتی زوال تمدن ها، بر توجه به این موضوع در حاکمیت اسلامی در دوران حاضر تاکید نمود.

پیامبر اسلام(ص)، دختران را نرمخو، مهربان و مددکار می دانست

نصیری ضمن اشاره به نقش قابل توجه جایگاه دختران در اسلام به عنوان رحمت و پسران به عنوان نعمت توضیح داد که رحمت هدیه خداوند است. ایشان همچنین به روایتی از پیامبر اسلام در مورد دختران نیز اشاره داشت که دختران را نرم خو، مهربان، مددکار، انیس انسان، با برکت و پاکیزه توصیف می کنند.

در توانمندسازی دختران، علاوه بر نگاه تربیتی باید نگاهی متعالی را به کار گرفت

در ادامه نصیری به نقش سازمان بهزیستی کشور در قبال دختران اشاره کرد و افزود: ما باید نگاه تربیتی به دختران داشته باشیم و به پررنگ کردن حضورشان در جامعه و پیشرفت آنها کمک کنیم. در اسلام بر نقش اجتماعی زنان و دختران تاکید شده است اما باید توجه داشت که این نقش مانعی برای محوریت آنها در خانواده و نسل ساز بودن آنان نشود. نصیری در نهایت چنین تبیین نمود که ما در سازمان بهزیستی به دختران آسیب دیده توجه داریم و تلاش می کنیم نقشی علاوه بر محافظت و مددکاری داشته باشیم و به بازگشت آنها به جامعه کمک کنیم. اما متاسفانه تاکنون علی رغم اقدامات بسیار مفید، مدل توانمندسازی مناسبی در این زمینه در سازمان وجود نداشته و سازمان بهزیستی کشور در نظر دارد که در سال پیش رو برنامه ریزی کاملی را در این حوزه عملیاتی نموده و اجازه ندهد که کمبود بودجه مانعی بر سر راه دستیابی به این هدف باشد.

این وبینار در دو پنل علمی با حضور مسئولین اجرایی ذی ربط و اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه های کشور تا ساعت 16 روز سه شنبه 10 خرداد ماه 1400 به صورت آنلاین ادامه خواهد داشت.

text to speech icon

کلیدواژه‌ها: دهه کرامت روز ملی دختر مسائل اجتماعی زنان و دختران اندیشکده بانوان جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س)


نظر شما :