نشست علمی تخصصی دختران توانمند؛ شهر متعالی

۰۲ تیر ۱۴۰۰ | ۲۰:۵۶ کد : ۳۲۴۲۰ آخرین اخبار مرکز مشاوره روان‌شناسی فرهنگی
تعداد بازدید:۵۰۴
به همت جهاددانشگاهی واحد الزهرا(س) نشست علمی تخصصی دختران توانمند؛ شهر متعالی برگزار شد.
نشست علمی تخصصی دختران توانمند؛ شهر متعالی

به گزارش جهاددانشگاهی واحد الزهرا(س)، در اولین روز وبینار (25خرداد ماه 1400) دکتر نقی زاده رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه الزهرا(س) و رئیس وبینار با آغاز پنل سخنرانی به توضیح و تفصیل جایگاه دختران در جامعه و پیش‌برد اهداف جهاد دانشگاهی با تاسی از آموزه های  دینی قرآنی پرداختند.

یک پژوهشگر حوزه مطالعات زنان با بیان اینکه دختران باید در رأس سیاست گذاری‌های کلان کشور قرار گیرند گفت: دختران عنصر مغفول سیاست گذاری‌ها هستند و در دایره زنان، کودکان و نوجوانان و ... به فراموشی سپرده می‌شوند. اینکه الزاماً فرصت را در اختیار دختران بگذاریم کافی نیست بلکه مهارت استفاده از فرصت‌ها را باید در اختیار آن‌ها قرار دهیم. "دختران" عنصر فراموش‌شده در سیاست گذاری‌ها

سپس دکتر عیسی علیزاده معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی کل کشور به ارائه تبیین دقیق و آماری از نظرسنجی های انجام شده از دانشجویان دختر و پسر در زمینه رویکرد به وزندگی و ازدواج پرداختند.

پس از ایشان دکتر لیلا ثمنی عضوهیات علمی و استادیار گروه مطالعات خانواده و پژوهشکده زنان در رابطه با ظرفیت های قانونی موجود در حمایت های روانی اجتماعی صحبت کردند و به بیان قوانین موجود که نقش حمایتی از بانوان کشور دارد پرداختند.

سپس دکتر ندا ملکی، معاون پژوهش دانشگاه مذاهب اسلامی نیز در این مراسم به  موضوع "عزت نفس دخترانه و راهکارهای افزایش آن" پرداخت و گفت: عزت نفس از جمله موضوعات بسیار مهمی است که تاثیر بیشتری در عملکرد جنس لطیف بشر از خود نشان می دهد.

اگر عزت نفس در این دوران به خوبی شکل نگیرد و رفتارهای دقیق علمی رخ ندهد، ما در آینده با فردی مواجه هستیم که از ثبات رفتاری برخوردار نخواهد بود.

وی به راهکاری افزایش عزت نفس دختران پرداخت و گفت: برای اینکه ما دختران موفقی تربیت کنیم که عزت نفس بالایی داشته باشند باید به آنها عشق بورزیم. عشق جوهره عزت نفس است.  در مرحله بعد سعی کنیم، قوانین منطقی با همراهی و مشورت آنها وضع کنیم و از انجام محبت های بی جا پرهیز کنیم.

وی خاطرنشان کرد: والدین باید ضمن عشق ورزی، علت ناملایمات و بدرفتارهای فرزندان خود را شناسایی و ریشه یابی کنند. هر گونه بد رفتاری ریشه در علتی دارد. گاهی ممکن است فرزندان احساس کنند که در خانواده دیده نمی شوند و به استدلال ها و انتخاب های آنها اهمیتی داده نمی شود.

پس از آن، دکتر بتول مشکین فام رئیس پژوهشکده زنان دانشگاه الزهراء(س)بیاناتی در مورد جایگاه دختر در دین مبین اسلام و وضعیت دختران امروز داشتند.

در ادامه وبینار دکتر سلگی معاونت پژوهشی و اجرایی پژوهشکده زنان در رابطه با تعالی دختران در الگوی ایرانی اسلامی و بهوطرح مباحث روایی در این باب پرداختند.

 به عنوان آخرین سخنران دکتر صیاد شیرازی عضو هیئت علمی پژوهشکده زنان در رابطه با تنظیم هیجانات مثبت و منفی در دختران نوجوان مباحثی را طرح کردند.

در پایان  پنل پرسش و پاسخ توسط دکتر زهرا نقی زاده؛ دکتر روشنک خدابخش پیرکلانی ، دکتر بتول مشکین فام ودکتر مریم سلگی به منظوربه پاسخ سوالات کاربران آنلاین برگزارگردید.دکتر نقی زاده رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه الزهرا و رئیس وبینار با آغاز پنل سخنرانی به توضیح و تفصیل جایگاه دختران در جامعه و پیش‌برد اهداف جهاد دانشگاهی با تاسی از آموزه های قرآنی پرداختند.

در روز دوم پس از سخنان دکتر نقی زاده رئیس جهاد دانشگاهی و رئیس وبینار  و دکتر خدابخش پیرکلانی دانشیار گروه روان شناسی دانشگاه الزهراء(س)دبیر علمی وبینار، مستمع سخنان حجت الاسلام خان بیگی نماینده محترم مقام معظم رهبری در تنها دانشگاه دخترانه کشور، دانشگاه الزهراء(س) بودیم.

ایشان به تبیین موضوع سرمایه های اجتماعی از نگاه قرآن پرداختند و با اشاره به عبارت «وَ ضاقَتْ‏ عَلَیْکُمُ الْأَرْضُ بِما رَحُبَتْ» زمین با آن وسعت بر شما تنگ گرد؛ از آیه 25 سوره مبارکه توبه بیان داشتند که طبق آیات و روایات جامعه ای که از سرمایه های خودش استفاده نکند دچار تنگی و زیق خواهد شد و در همین راستا بیان داشتند که جوانان به دلیل روحیه تفضل پذیری، از سرمایه های ارزشمند هر جامعه ای هستند؛ لذا اهمیت و ضرورت به میدان آمدن جوانان به ویژه دختران جوان که از دو موهبت و سرمایه جوانی و تانیث برخوردار هستند روشن است.

پس از ایشان، دکتر مشکین فام رئیس پژوهشکده زنان دانشگاه الزهراء(س)بیاناتی در مورد جایگاه دختر در دین مبین اسلام و وضعیت دختران امروز داشتند.

در ادامه وبینار دکتر ابوالقاسمی معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل امور بانوان شهرداری تهران در رابطه با توانمند سازی دختران و فعالیت های انجام شده در این زمینه به بیان مواردی از جمله ایجاد پاتوق های های دختران در سطح شهر پرداختند. طبق گفته خانم ابوالقاسمی پس از بررسی های علمی انجام شده و نیازسنجی دختران سیاست گزاری در این زمینه به شکل دختران برای دختران است. یعنی استفاده از نیروی کار دختران جهت رفع مسائل در حوزه دختران.

 همچنین دکتر علیگو سرپرست دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی استان تهران به تشریح آسیب های مرتبط با مراجعین دختر به بهزیستی تهران پرداختند و مسئله "فرار" را از اهم موضوعات و بانوان فراری را از بیشترین مراجعان سازمان بهزیستی دانشتند. طبق بررسی های پژوهشی انجام شده در این سازمان بیشترین دلیلمسئله فرار در بانوان، خشونت های خانگی می باشد.

پس از پایان سخنان دکتر علیگو، سخنرانی دکتر هاشم ورزی آغاز شد و ایشن نیز به تبیین مدل جهانی دیسک و تاثیر آن در روابط بین فردی پرداختند.

 همچنین دکتر روایی در این وبینار به بیان ارزش های زندگی و اصلاح سبک زندگی در زمینه تغذیه، خواب، فضای مجازی و سالم سازی رابطه بین افراد خانواده پرداختند

سپس دکتر پیوسته گر در رابطه با تاب آوری به عنوان ظرفیت روانی دروینی به آموزش عوامل و راهکار ها پرداختند.

دکتر فخاری عضو شورای دانشگاه در رابطه با کنش گری شهروندی دختران و توضیح مفهوم توسعه پایدار در رابطه با مفهوم آینده و عادلانه تر شدن وضعیت پرداختند

. دکتر رسولی ر رابطه با اعتیاد به عشق و تبیین عشق سالم و ناسالم پرداختند

 در پایان دکتر خدابخش پیرکلانی به آموزش کامل نکات مرتبط با اختلال شخصیت مرزی، عوامل، ویژگی ها، همبودی ها و بهترین راهکار مقابله یعنی پیش گیری پرداختند.

text to speech icon

کلیدواژه‌ها: خود زنی دختران سلامت دختران شهر متعالی جهاد دانشگاهی الزهرا جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) جهاد الزهرا


نظر شما :