نشست لایو اینستاگرام سلامت روان زنان

برگزاری نشست لایو اینستاگرام سلامت روان زنان به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان

پیشگیری از آسیب های شغلی و اجتماعی زنان در اپیدمی کووید۱۹
۰۱ آبان ۱۳۹۹ | ۱۵:۳۲ کد : ۲۴۰۸۶ آخرین اخبار
تعداد بازدید:۶۶۵
برگزاری نشست لایو اینستاگرام سلامت روان زنان به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان

چهارشنبه شب ۳۰ مهر ماه در ساعت 20 الی22، نشستی با موضوع (سلامت روان زنان) با محوریت (پیشگیری از آسیب های اجتماعی و شغلی زنان در اپیدمی کووید19) به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد الزهرا با همکاری مرکز روانشناسی و مشاوره جهاد دانشگاهی الزهرا با حضور دکتر فریبا روایی عضو هیئت علمی دانشگاه و مشاور خانواده و زوج درمانگر و خانم زهرا سادات حسینی طاری روانشناس کودک و نوجوان و خانواده در پیج مرکز مشاوره جهاد دانشگاهی واحد الزهرا برگزار شد.

 دکتر فریبا روایی اشاره کردند که تغییر سبک زندگی در این دوران، به دلیل عدم وجود آمادگی قبلی سلامت روان همه ما را تحت شعاع قرار داده و برای زنان آسیب‌هایی را مخصوصاً به خاطر افزایش نقش های زنان در خانه و اجتماع ایجاد کرده است مانند کاهش فرصت و زمانی برای خود، تعلق خاطر، باهم بودن، تفریح و... که این نیازها همه در سلامت روان ما تاثیرگذار است و زنان ضمن این آسیب ها باید خانواده خود را نیز به درستی هدایت کنند که اینها فشارهایی است که سلامت روان بانوان را در این دوران تهدید می کند.

 خانم زهرا سادات حسینی نیز افزودند که بر هم خوردن تعادل میان خانه و محل کار نیز این فشارها را برای بانوان شاغل چند برابر کرده و دکتر روایی نیز ضمن تایید این امر به افزایش فشار و استرس بر روی زنان شاغل در کادر درمان و افزایش زمان کاری و محروم شدن آنان از حضور در جمع خانوادگی اشاره کردند و افزودند که زنان نیازمند آموزش تکنیک هایی هستند که در زمان های کوتاهی که برایشان ایجاد می شود به سلامت روان خود کمک کنند مانند تکنیک های تنفس عمیق و تکنیک هایی برای افزایش نیروی ذهنی تا بتوانند در خانه نیز به خانواده کمک کنند و حتی گاهی به خاطر فشارها نیاز به مراجعه به مشاور و روانشناس در زنان ایجاد می شود که ممکن است نادیده گرفته شود با وجود اینکه به موقع مراجعه کردن بسیار اهمیت دارد. علاوه بر بانوان شاغل زنانی که بازنشسته هستند یا به تنهایی زندگی می‌کنند نیز به خاطر تغییر سبک زندگی دچار آسیب می شوند.

 دکتر روایی به استرس های شغلی و افزایش فشار بیکاری و درآمدی و نادیده گرفته شدن نیاز به حضور در اجتماع و حمایت های اجتماعی به عنوان تهدید هایی برای سلامت زنان اشاره کردند.

 خانم زهرا سادات حسینی نیز به افزایش مناقشات خانوادگی و تعارضات با توجه به کم شدن فضای شخصی و افزایش زمان باهم بودن افراد اشاره کردند که دکتر روانی نیز ضمن تایید آن افزودند که زوجینی که قبل از این دوران تعارضات حل نشده ای داشتند با شروع پاندمی کووید ۱۹ این تعارضات چند برابر شده و آسیب هایی را برای خانواده ها ایجاد کرده و تنها این تعارضات مربوط به زوجین نیست، بلکه در تعاملات بین والدین و فرزندان نیز خانواده ها دچار کشمکش هستند که نیازمند افزایش مهارت های ارتباطی و ایجاد رابطه برد برد، احترام به عقاید و فرصت برای بیان آن و عدم ذهن خوانی است.

  درگیری در گذشته و عدم حضور در زمان حال برای ما ایجاد استرس می کند و تاب‌آوری نیازی است که در این دوران همه ما به آن نیازمندیم و خانواده باید آن را در فرزندان خود ایجاد کند که این مستلزم افزایش مهارت تاب آوری در والدین است. 

  در مورد راهکارهای پیشگیری از این آسیب ها خانم حسینی به اهمیت ذهن آگاهی و تجربه زمان حال اشاره کردند و دکتر روایی نیز ضمن اشاره به اهمیت نوع نگرش مثبت، ذهن آگاهی را زندگی در لحظه و بودن در حال دانستند و از آن به عنوان عامل مهم در افزایش تاب آوری معرفی کردند.

  در این دوران با توجه به فرصت های ایجاد شده می توانیم به اموری بپردازیم که تا قبل از آن به خاطر عدم وجود وقت کافی از آنها صرف نظر می‌کردیم در نتیجه به پیشرفت خود کمک کنیم. افزایش مهارت گوش دادن، همدلی، نه گفتن و جرات مندی نیز از دیگر مهارت هایی هستند که در این دوران میتوانیم آنها را افزایش دهیم.

   در پایان نیز دکتر روایی راهکارهایی را برای خود درمانی و کاهش فشار روانی بیان کردند مانند استفاده از مدیتیشن، یوگا، تکنیک تنفس عمیق، مثبت اندیشی، هدفمندی و برنامه ریزی روزانه، تصویرسازی مثبت و شکرگزاری.

 

برای مشاهده ویدئو نشست به آدرس زیر مراجعه کنید 

پارت اول:

https://www.instagram.com/tv/CGnSzWCpWXz/?igshid=sn20ys1b6jhj

پارت دوم :

https://www.instagram.com/tv/CGnaEpznU9k/?igshid=p2smmmlr9fag

text to speech icon

کلیدواژه‌ها: #نشست_لایو هفته ملی سلامت بانوان دکتر فریبا روایی زهرا سادات حسینی طاری پیشگیری از آسیب های اجتماعی و شغلی زنان در اپیدمی کووید19


نظر شما :