بازدید معاون فرهنگی واحد الزهرا(س) از آسمان نمای گنبد مینا

گنبد مینا بزرگترین آسمان نمای خاور میانه

۱۴ شهریور ۱۳۹۷ | ۱۵:۳۴ کد : ۱۹۵۱ آخرین اخبار فرهنگی
تعداد بازدید:۵۰۶
سه شنبه ۱۳ شهریورماه ملاقات معاون فرهنگی واحد بهمراه مدیر گروه اختر فیزیک دانشگاه الزهرا (س) با مدیران گنبد مینا و بازدید از این مجموعه فاخر و علمی انجام شد.
گنبد مینا بزرگترین آسمان نمای خاور میانه

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد الزهرا (س) سه شنبه 13 شهریورماه ملاقات معاون فرهنگی واحد بهمراه مدیر گروه اختر فیزیک دانشگاه الزهرا (س) با مدیران گنبد مینا و بازدید از این مجموعه فاخر و علمی انجام شد.

مرکز تخصصی کیهان شناسی یکی از مراکز فعال معاونت فرهنگی  جهاد دانشگاهی واحد الزهرا (س) است که تا بحال با برگزاری کارگاه های آموزشی و تورهای گردشگری و رصد ستارگان برای دانشجویان و علاقمندان این حوزه فعالیت های شایان ذکری را داشته است.

با توجه به علاقه روز افزون دانشجویان و دانش پژوهان به این مقوله ، رویکرد جدید معاونت فرهنگی  این واحد علاوه بر بهره مندی دانشجویان تهرانی ، پیشنهاد تولید محتوای علمی ، ساخت ساعت آفتابی ، ارتباط با دانشمندان دانشگاه های خارجی و اراِئه سایر برنامه های مفید و تخصصی است که این دو مرکز می توانند با همراهی متخصصان و مراکز علمی این حوزه دامنه فعالیتهای خود را  تعمیق و گسترش دهند.

به همین منظور جلسه  دیدار و گفتگو معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد الزهرا(س) به همراه مدیر گروه اختر فیزیک دانشگاه الزهرا(س) با رئیس محترم آسمان نما و مرکز علم گنبد مینا  دکتر رامین مسعودی ومهندس احمد کریمی وسایر همکاران ایشان صورت پذیرفت.

لازم به ذکر است در این جلسه به طرح مباحثی در خصوص فعالیتهای مشترک در حوزه کیهان شناسی و نجوم ، توسعه فعالیتها برای حضور بیش از پیش اقشار علاقمند بویژه دانشجویان، برگزاری دوره های آموزشی و تخصصی در این حوزه ، بهره مندی از دانش سایر اندیشمندان داخلی و خارجی  توسط جهاددانشگاهی با امکانات مرکز آسمان نما توافقاتی ضمنی صورت پذیرفت که بزودی در قالب تفاهم نامه ای بین طرفین منعقد خواهد شد،

در حاشیه این جلسه طی بازدیداز مرکز آسمان نمای گنبد گیتی به عنوان بزرگترین آسمان نمای خاورمیانه توسط مدیران مجموعه به اعضای حاضر در جلسه معرفی شد.

تاریخچه گنبد مینا :

ایده ساخت آن از سال 87 در اراضی عباس آباد شکل گرفت و از سال 88 ساخت آن آغاز گردید و در پایان شهریورماه 1393 به پایان رسید.

بنای گنبد مینا با وسعت نزدیک به 1800 متر مربع شامل یک سالن نمایش شیب‌دار با پتانسیل 150 عدد صندلی و پرده نمایش گنبدی با قطر 18 متر است که با استفاده از سیستم‌های نمایش دیجیتالی با موضوعات شیمی، فیزیک ، زمین شناسی می باشد.

ساختمان آسمان نما به شکل یک خورشید سمبلیک و با الهام از المان‌های معماری ایرانی اسلامی توسط مهندسین ایرانی ساخته شده است و تولید تجهیزات فضای داخلی آن توسط شرکت های متخصص این حوزه انجام گرفته است.

گنبد مینا در واقع یک مجموعه با دو کاربرد است.

     • یک شبیه ساز از جهان شناخته شده هستی، شامل کلیه کرات، اجرام سماوی، کهکشان ها و ستاره ها.

     • همچنین سالن نمایش سه بعدی که در آن فیلم های علمی و اغلب با موضوعات نجومی پخش میشود.

از دلایل ساخت این بنا می توان به توسعه فعالیت های علمی، فراهم آوردن محیطی آموزشی، تفریحی و رفاهی برای عموم مردم و ایجاد جذابیت علم و مباحث شناختی و طرح سوال های علمی برای افراد مختلف با گروه های سنی متفاوت و دریافت پیام های علمی و ایجاد علاقه به علم آموزی مطابق آموزه های دین مبین اسلام در بین مردم اشاره کرد.

گزارش تصویری از این بازدید.

text to speech icon

نظر شما :